x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sub lupa Bundestagului - "Vrem rezultate"

Sub lupa Bundestagului - "Vrem rezultate"

de Irina Cristea    |    04 Mai 2006   •   00:00
Sub lupa Bundestagului - "Vrem rezultate"

Romania a facut progrese mari in ultimele luni, dar este clar ca nu exista timpul fizic necesar pentru ca toate problemele din sectoarele critice sa fie rezolvate inainte de 1 ianuarie 2007.

Aceasta este concluzia parlamentarului german Andreas Schockenhoff, seful unei delegatii a crestin-democratilor si crestin-socialilor (CDU/ CSU) din Bundestag, aflata zilele acestea la Bucuresti pentru o vizita de documentare. "Exista unele domenii tehnice care ridica probleme: agricultura, sectorul veterinar, securizarea frontierelor. Daca aceste probleme nu pot fi rezolvate pana la 31 decembrie 2006, se poate gandi un plan cu masuri clare pentru a le solutiona", a spus Schockenhoff. Parlamentarul german nu a limpezit aceasta declaratie, nefiind clar daca se refera la aplicarea unor clauze de salvgardare pe domeniile cu probleme sau de alt tip de plan.

INTERVAL IMPORTANT. Delegatia germana a grupului CDU/CSU s-a aratat insa multumita, in linii mari, de progresele facute de Romania pe calea aderarii. Andreas Schockenhoff a subliniat ca pentru Bundestag va fi foarte important ce se va intampla "pe teren" in perioada dintre cele doua rapoarte ale Comisiei Europene: cel de la 16 mai si cel programat pentru sfarsitul lunii octombrie. "Ne intereseaza daca Romania va da dovada de vointa politica necesara pentru a aplica in mod convingator reformele", a concluzionat seful delegatiei germane.

×
Subiecte în articol: externe