x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Submarinul disparut: Un ultim mesaj informa în legătură cu izbucnirea unui incendiu

Submarinul disparut: Un ultim mesaj informa în legătură cu izbucnirea unui incendiu

28 Noi 2017   •   09:29
Submarinul disparut: Un ultim mesaj informa în legătură cu izbucnirea unui incendiu

Ultimul mesaj al submarinului argentinian San Juan, dispărut de aproape doua saptamani în Atlanticul de Sud cu 44 de marinari la bord, informa în legătură cu un scurtcircuit şi declanşarea unui incendiu, a anuntat postul de televiziune A24 din Buenos Aires.

 

Se pare că a survenit un incident atunci când prin 'schnorkel' - tub ce permite submarinelor echipate cu motor diesel, precum San Juan, să mentina in stare de funcţionare motoarele când nava se află în imersiune - a pătruns apă de mare.

'Intrarea apei de mare prin sistemul de ventilaţie spre rezervorul de baterii numărul 3 a provocat un scurtcircuit şi un început de incendiu. Bateriile de la proră nu funcţionează', se preciza in textul mesajului, mentionandu-se ca submarinul 'navighează deocamdată în imersiune' şi că va fi ţinut la curent comandamentul.

Marina argentiniană a anunţat înainte că submarinul a înştiinţat cu privire la o avarie la bateriile sale, dar că aceasta a fost rezolvată. Această ultimă comunicare a avut loc miercuri dimineaţa, când San Juan naviga în golful San Jorge, la circa 450 de kilometri distanţă de coasta Argentinei.

La scurt timp, o explozie a fost localizata sub nivelul mării în apropiere de ultima poziţie indicată de submarin. San Juan ridicase ancora din Ushuaia, în extremul sud al Argentinei, in 11 noiembrie si urma sa ajunga în Mar de Plata, portul său de origine.

Operaţiunile de cautare a nevei continua, ele concentrandu-se într-o zonă cu o rază de 36 de kilometri în jurul locului unde a survenit explozia ce pare să fi propulsat submarinul spre fundul mării.

×