x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O țară africană a rămas fără internet

O țară africană a rămas fără internet

de Redacția Jurnalul    |    07 Feb 2024   •   23:30
O țară africană a rămas fără internet
Sursa foto: Unsplash.com

Cea mai mare parte a Sudanului a rămas fără internet. Țara africană în care se desfășoară un sângeros război civil a pierdut accesul la internet din cauza luptelor, susțin surse locale. Părțile implicate în conflict se acuză reciproc, potrivit BBC.

NetBlocks, un organ care monitorizează internetul, a anunțat pe X că în Sudan a avut loc un „nou colaps al conectivității la internet”. Informațiile din teritoriu sunt contradictorii, dar se pare că principalii furnizori de internet nu mai pot oferi servicii. Numeroși localnici au spus că nu au putut accesa internetul încă de vineri, dar de atunci situația s-a înrăutățit.

Unul dintre operatori a transmis că „lucrează în condiții foarte dificile, dure și periculoase” și că întreruperea rețelei este provocată de probleme din afara companiei.

Părțile implicate în conflict se acuză reciproc. Armata și susținătorii săi susțin că de vină este grupul paramilitar RSF. Acesta se apără și spune că șefii armatei au dat ordinul privind întreruperea furnizării de interenet în mai multe părți ale țării. Războiul civil din Sudan în care sunt implicate armata și RSF a început anul trecut.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sudan internet