x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sudan: Preşedintele demis Omar al-Bashir a fost inculpat pentru ''moartea unor manifestanţi''

Sudan: Preşedintele demis Omar al-Bashir a fost inculpat pentru ''moartea unor manifestanţi''

13 Mai 2019   •   22:50
Sudan: Preşedintele demis Omar al-Bashir a fost inculpat pentru ''moartea unor manifestanţi''

Preşedintele sudanez demis Omar al-Bashir a fost inculpat pentru ''moartea unor manifestanţi'' în timpul protestelor împotriva regimului său, a indicat luni procurorul general sudanez, citat de AFP.

''Omar al-Bashir şi alţii au fost inculpaţi pentru incitare şi participare la uciderea unor manifestanţi'', potrivit unui comunicat al procurorului.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al protestatarilor a anunţat că generalii sudanezi şi reprezentanţii contestării populare au ajuns luni la un acord privind un nou ''Consiliu suveran'' care va înlocui Consiliul militar, aflat în prezent la putere.

Consiliul militar şi reprezentanţii mişcării de contestare din Sudan au reluat luni discuţiile cruciale pentru transferul de putere către o autoritate civilă, cerută ce către manifestanţii care participă de săptămâni de zile la un protest de tip sit-in la Khartoum.

Cele două părţi au opinii divergente îndeosebi în ce priveşte componenţa unui organism destinat să înlocuiască Consiliul militar, care a preluat puterea după înlăturarea lui al-Bashir pe 11 aprilie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sudan Omar al-Bashir