x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sudul Chinei, lovit de furtuni. Mai multe zone au fost inundate

Sudul Chinei, lovit de furtuni. Mai multe zone au fost inundate

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2023   •   10:15
Sudul Chinei, lovit de furtuni. Mai multe zone au fost inundate
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Mai multe zone din sudul Chinei au fost inundate de ploile care au început în urmă cu șapte zile. Este vorba depre precipitații abundente provocate de taifunul Haikui care s-a calmat și a fost retrogradat la statutul de furtună tropicală.

Ploile abundente, provocate de fostul taifun Haikui, au lovit sudul Chinei pentru a șaptea zi, inundând zonele joase, blocând drumurile și prinzând locuitorii în capcană, potrivit Reuters.

În comitatul rural Bobai din regiunea Guangxi, salvatorii aflați pe bărci s-au străduit să evacueze oamenii. În unele locuri apa are o adâncime de peste doi metri. În plus, alunecările de teren au distrus drumuri și poduri.

Orașul Shenzhen a fost cel mai afectat, cantitățile de precipitații fiind cele mai mari de la începutul înregistrărilor, în 1952. De asemenea, orașul vecin Hong Kong a fost lovit de cea mai gravă furtună din ultimii 140 de ani.

Oamenii de știință avertizează că taifunurile care lovesc China sunt din ce în ce mai intense, iar traiectoria lor devine din ce în ce mai complexă, din cauza schimbărilor climei

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sudul chinei furtuni