x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Summit UE: Viktor Orban cere garanţii pentru a accepta limitarea importurilor de petrol rusesc

Summit UE: Viktor Orban cere garanţii pentru a accepta limitarea importurilor de petrol rusesc

30 Mai 2022   •   20:10

Ungaria nu a acceptat încă noul plan propus de Comisia Europeană privind limitarea importurilor de petrol din Rusia, a afirmat premierul Viktor Orban, în momentul sosirii la summitul special al Consiliului European, la Bruxelles, subliniind că Budapesta aşteaptă garanţii suplimentare.

"Deocamdată, nu există niciun compromis", a declarat Viktor Orban, conform cotidianului Le Figaro.

"Sunt necesare garanţii" privind aprovizionarea Ungariei cu petrol, a subliniat Viktor Orban.

Comisia Europeană va flexibiliza proiectul de interzicere a importurilor de petrol din Rusia, iar embargoul nu va mai fi general, astfel încât toate naţiunile din cadrul Uniunii Europene, inclusiv Ungaria, să accepte planul noilor sancţiuni împotriva Moscovei, au afirmat oficiali de la Bruxelles. Ambasadorii statelor membre UE au cerut Comisiei Europene modificarea proiectului sancţiunilor asupra importurilor de petrol din Rusia. Iniţial, Comisia Europeană propunea oprirea totală, în mod etapizat, a importurilor de petrol din Rusia, dar Ungaria a anunţat că nu va accepta acest plan, argumentând că sistemul energetic ungar ar fi grav afectat.

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc luni şi marţi, la Bruxelles, pentru un summmit al Consiliului European. Pe agenda reuniunii figurează evoluţiile conflictului din Ucraina, apărarea europeană, energia şi securitatea alimentară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Viktor Orban