x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Summitul NATO. Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova,Georgiei,Bosniei-Herţegovina

Summitul NATO. Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova,Georgiei,Bosniei-Herţegovina

29 Iun 2022   •   23:05
Summitul NATO. Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova,Georgiei,Bosniei-Herţegovina

Liderii statelor membre NATO au anunţat miercuri, cu ocazia summitului de la Madrid, măsuri specifice de susţinere a Republicii Moldova, Georgiei şi Bosniei-Herţegovina, în contextul modificării mediului de securitate în Europa.

"În contextul modificării mediului de securitate în Europa, am decis noi măsuri pentru intensificarea susţinerii specifice la nivel politic şi practic pentru parteneri, inclusiv pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova", anunţă liderii ţărilor NATO, în Declaraţia Summitului de la Madrid, postată pe site-ul oficial şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vom colabora cu aceste ţări pentru a le construi integritatea şi rezilienţa, pentru dezvoltarea capabilităţilor şi pentru susţinerea independenţei politice. De asemenea, vom intensifica susţinerea pentru dezvoltarea capacităţilor partenerilor situaţi la sud" de spaţiul Alianţei Nord-Atlantice, precizează liderii NATO.

 

×