x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Susţinătorii preşedintelui sirian i-au rupt mâinile caricaturistului politic Ali Ferzat

Susţinătorii preşedintelui sirian i-au rupt mâinile caricaturistului politic Ali Ferzat

de Cristian Ionescu    |    26 Aug 2011   •   10:48
Susţinătorii preşedintelui sirian i-au rupt mâinile caricaturistului politic Ali Ferzat

Fortele siriene de securitate l-ar fi batut mar pe caricaturistul politic Ali Ferzat, celebru in tara sa pentru desenele ironice la adresa presedintelui sirian Bashar al-Assad, spune fratele lui Ferzat, citat de televiziunea araba Al-Jazeera. Un grup de oameni mascati l-au rapit pe Ferzat din fata locuintei sale, l-au bagat intr-o duba si l-au batut cu bestialitate, aruncandu-l apoi inconstient, pe un drum langa Damasc. Caricaturistul sirian a fost gasit de trecatori, care l-au dus la spital. In urma investigatiei medicale, pe langa leziunile multiple de pe corp, Ferzat are ambele maini rupte, atacatorii intentionand sa-l opreasca din a-l mai critica pe presedintele sirian.

Saptamana trecuta, Barack Obama, alaturi de alti lideri internationali ii ceruse presedintelui sirian, Bashar al-Assad, sa demisioneze.

"Poporul sirian trebuie sa-si hotarasca singur destinul, presedintele Bashar Al-Ashad il impiedica. De dragul poporului sirian, a venit timpul ca presedintele Al-Assad sa plece. Invitatiile sale la dialog si promisiunile de reforma s-au dovedit a fi doar de suprafata in timp ce si-a inchis, torturat si masacrat propriul popor", a fost mesajul lui Barack Obama, care le-a transmis sirienilor ca Statele Unite sunt alaturi de ei.

Potrivit unui bilant realizat de Observatorul sirian pentru drepturile omului, de la declansarea miscarii de contestare, la 15 martie, violentele s-au soldat cu peste 1.900 de morti, dintre care mai mult de 1.500 sunt civili.

×