x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de zboruri anulate în China din cauza nivelului "periculos" de poluare a aerului

Sute de zboruri anulate în China din cauza nivelului "periculos" de poluare a aerului

05 Dec 2011   •   06:25
Sute de zboruri anulate în China din cauza nivelului "periculos" de poluare a aerului

O poluare atmosferica cu un nivel calificat "periculos" de ambasada SUA a fost descoperit luni la Beijing, autoritatile indicand ca au fost nevoite sa anuleze in 24 de ore sute de legaturi aeriene, oficial din cauza "cetei", informeaza AFP, citata de Agerpres.

Acest stadiu de "pericol" este cel mai grav descoperit in timp real de ambasada SUA la Beijing, care calculeaza intr-un mod independent calitatea aerului, municipalitatea fiind suspectata ca subestimeaza pericolul poluarii.

Peste 130 de zboruri interne si internationale au fost deja anulate luni dupa-amiaza, a anuntat aeroportul international din Beijing pe site-ul sau de internet. Aproximativ 400 de zboruri au fost de asemenea anulate duminica, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Sute de pasageri au fost blocati luni dimineata in holul aeroportului din Beijing, al doilea cel mai frecventat din lume, potrivit imaginilor difuzate de canal.

Poluarea din Beijing este alimentata de numeroase centrale termice cu carbune, industrie si circulatia automobilelor. Un total de 240.000 de vehicule au rulat in plus in acest an pe strazile capitalei chineze, unde circula deja cinci milioane.

×