x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tablourile pictate de Hitler sunt licitate pe eBay

Tablourile pictate de Hitler sunt licitate pe eBay

de Ovidiu Ciutescu    |    26 Mar 2009   •   00:00
Tablourile pictate de Hitler sunt licitate pe eBay

Două dintre cele şase tablouri realizate de Hitler în acuarelă au fost scoase la licitaţie pentru preţuri derizorii, de câteva mii de euro. Chiar dacă ele sunt prezentate de către licitator ca "piese extrem de rare", preţul de vânzare este unul în raport cu valoarea artistului Adolf Hitler.



Primul tablou licitat, "Bad Gastein", un peisaj al oraşului aflat în apropiere de Salzburg, are preţul de pornire în licitaţie de numai 4500 de euro. Până în prezent sunt înscrişi aproape 30 de posibili cumpărători. De câteva ore, pe acelaşi portal a fost scoasă la licitaţie şi lucrarea "Munchen", care are un preţ de pornire de circa 2000 de euro.

Picturile au fost găsite în 1945, în Essen, de sergentul major Willie J. McKenna. Acesta le-a vândut ulterior către un cumpărător anonim care le-a ţinut decenii întregi ascunse într-un garaj.
 

Adolf Hitler visa să devină pictor, dar a picat examenul de admitere la Academia de Arte Frumoase din Viena, în anul 1920. După acest eşec, a preluat conducerea partidului nazist. Experţii sunt de părere că tablourile realizate de Hitler sunt mediocre şi marile case de licitaţii au refuzat să le scoată la vânzare.  Richard Westwood, unul dintre reprezentanţii casei de licitaţii Mullock a declarat: "Nimic din ce se vede în aceste tablouri nu sugerează monstrul de mai târziu"

×
Subiecte în articol: externe