x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Școlile și fabricile au fost închise

Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Școlile și fabricile au fost închise

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2023   •   10:15
Taifunul Haikui a lovit Taiwanul. Școlile și fabricile au fost închise
Sursa foto: Hepta

Mai multe școli și fabrici au fost închise, iar companiile aeriene și-au anulat zborurile, după ce taifunul Haikui s-a abătut asupra unor zone din estul și sudul Taiwanului.

Haikui a lovit duminică după-amiază sud-estul insulei, zonă muntoasă și slab populată, fiind primul taifun care lovește direct Taiwanul în ultimii patru ani. Acesta s-a deplasat apoi prin partea de sud a insulei, transmite Reuters.

Compania de stat Taipower a declarat că Haikui a lăsat fără curent electric peste 240.000 de gospodării, dar că, luni, mai puțin de 34.000 de gospodării erau fără current.

În unele orașe din sudul, estul și centrul Taiwanului s-au anulat luni cursurile și a fost declarată zi liberă pentru muncitori. În capitala Taipei au avut loc ploi sporadice în rafale.

Departamentul de pompieri din Taiwan a raportat cinci răniți ca urmare a taifunului, dar niciun deces. Guvernul taiwanez a declarat că peste 7.000 de persoane au fost evacuate, în special în sud și est.

Luni, companiile aeriene din Taiwan au anulat 189 de zboruri interne, doar câteva fiind programate să zboare, în timp ce serviciile de feribot către insulele din jur au fost, de asemenea, suspendate. Zborurile internaționale au fost mai puțin perturbate, doar 23 de zboruri fiind anulate, a anunțat Administrația Aeronautică Civilă.

Haikui este mult mai slab decât taifunul Saola, care a lovit sâmbătă Hong Kong și provincia Guangdong din sudul Chinei.

Începând de luni dimineață, Haikui a început să intre în strâmtoarea Taiwan și să se îndrepte spre China, a declarat Biroul Central de Meteorologie din Taiwan. Acesta va continua să aducă ploi abundente în Taiwan până la mijlocul săptămânii.

Meteorologii chinezi au emis alerte luni dimineață pentru Haikui, avertizând asupra vânturilor puternice și a valurilor mari în jurul provinciilor de coastă Fujian și Guangdong și au cerut navelor să ia măsuri de precauție, a raportat presa de stat chineză.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: taifun taiwan