x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tanti Zeituni rămâne încă un an în SUA

Tanti Zeituni rămâne încă un an în SUA

de Sînziana Stancu    |    01 Apr 2009   •   00:00

O mătuşă a lui Barack Obama, care stă ilegal în Statele Unite, a primit aprobare din partea autorităţilor americane să rămână până la anul, în februarie, când cazul ei va ajunge în faţa unui judecător pentru imigraţie.



Zeituni Onyango are 56 de ani şi este una dintre mătuşile din Kenya a preşedintelui american Barack Obama, despre care el habar n-avea că trăieşte ilegal în Statele Unite, scrie Associated Press. Este sora vitregă a tatălui preşedintelui şi a ajuns în America în anul 2000. Prima cerere de azil i-a fost respinsă în 2004, urmând a fi expulzată. De atunci, ea continuă să trăiască în căminele de imigranţi din Boston. 

MĂTUŞA IUBITĂ
La procesul care s-a desfăşurat fără accesul presei, Zeituni a apărut purtând pe cap o perucă roşcată şi nu a scos nici un cuvânt în faţa ziariştilor, după ce a ieşit din sală, sub pază federală. Obama, care a fost întrebat despre ea, s-a declarat convins că legea, în situaţia ei, va trebui respectată, indiferent care va fi soluţia. Solicitanţii de azil în SUA trebuie să demonstreze că, dacă vor fi retrimişi în ţara de origine, riscă să fie persecutaţi pe criterii de religie, rasă, naţionalitate, opinie politică sau apartenenţă la un anumit grup social.

Deşi Kenya e recunoscută ca fiind o ţară măcinată de violenţă, însă anumiţi specialişti americani  în chestiuni de drept privind imigraţia au declarat că SUA consideră această ţară "stabilă".

În memoriile sale, intitulate "Visuri de la tatăl meu", Obama îşi aminteşte cu mare dragoste de "mătuşica Zeituni", povestind cum s-a întâlnit cu ea în 1988, când a făcut o călătorie în Kenya.

×
Subiecte în articol: externe