x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tatăl Reevei Steenkamp doreşte să-l întâlnească pe Oscar Pistorius, pentru a-şi "găsi liniştea"

Tatăl Reevei Steenkamp doreşte să-l întâlnească pe Oscar Pistorius, pentru a-şi "găsi liniştea"

26 Oct 2015   •   12:19
Tatăl Reevei Steenkamp doreşte să-l întâlnească pe Oscar Pistorius, pentru a-şi "găsi liniştea"

Tatăl Reevei Steenkamp, fosta iubită a lui Oscar Pistorius, a declarat duminică, într-un interviu, că şi-ar dori să-l întâlnească pe fostul campion paralimpic sud-african de atletism pentru a încerca să-şi ''găsească liniştea", după moartea fiicei sale împuşcată în urmă cu doi ani, informează AFP.

Tatăl fostului manechin a făcut această declaraţie la o săptămână după eliberarea anticipată a lui Oscar Pistorius, condamnat pentru uciderea Reevei Steenkamp în noaptea de Sfântul Valentin din 2013.

"Eu cred că acest lucru o să mă ajute să-mi găsesc, într-o zi, liniştea şi de aceea vreau să vorbesc cu el", a declarat Steenkamp pentru postul M-Net TV Channel.

"Probabil că nu aş avea nimic să-i spun. Doar aş vrea să-l privesc ... asta aş vrea să fac într-o zi", a adăugat tatăl victimei.

Oscar Pistorius a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat doar un an de închisoare din cei cinci la care fusese condamnat pentru uciderea prietenei sale, în data de 14 februarie 2013.

Pistorius (28 ani), pus în libertate cu o zi mai devreme faţă de cât anunţaseră autorităţile, are un regim de arest la domiciliu. Comisia de eliberări condiţionate se pronunţase în favoarea eliberării lui Pistorius încă din data de 21 august, dar ministrul de Justiţie a făcut apel.

Oscar Pistorius nu va scăpa însă de justiţie, deoarece parchetul a făcut apel împotriva condamnării sale pentru ''ucidere involuntară'' şi cere ca faptele să fie încadrate la ''crimă''. Acest nou proces va debuta pe 3 noiembrie, la Curtea Supremă de Apel, care poate să modifice verdictul iniţial şi să-l condamne pe Pistorius la o pedeapsă mai grea sau să decidă retrimiterea procesului la prima instanţă. AGERPRES

×