x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teheranul ameninţă cu războiul ţările care acceptă să se lanseze rachete de pe teritoriul lor spre Iran

Teheranul ameninţă cu războiul ţările care acceptă să se lanseze rachete de pe teritoriul lor spre Iran

de Mediafax    |    06 Feb 2012   •   11:02
Teheranul ameninţă cu războiul ţările care acceptă să se lanseze rachete de pe teritoriul lor spre Iran

Teheranul va ataca orice tara al carei teritoriu este folosit de "inamicii" sai pentru a lansa un atac militar impotriva Iranului, a avertizat un comandant militar iranian, citat de agentia Fars, in pagina electronica.

"Orice loc folosit de inamic pentru operatiuni ostile impotriva Iranului va fi subiectul unei riposte din partea fortelor noastre armate", a declarat vicecomandantul Gardienilor Revolutiei, Hossein Salami, in timpul unor manevre militare ale fortelor de elita iraniene.

Iranul a avertizat ca in cazul unui atac din partea Statelor Unite sau al Israelului, va viza cele 32 de baze americane din Orientul Mijlociu sau din stramtoarea Ormuz.

Cotidianul turc Hurriyet aminteste ca programul NATO antiracheta isi va avea centrul de comanda la baza Ramstein din Germania, potrivit secretarului american al Apararii, Leon Panetta.

Panetta a precizat la conferinta de la Munchen ca in afara unui radar instalat in Turcia, vor fi amplasate rachete de interceptare in Romania si Polonia, in timp ce patru nave capabile sa doboare rachete vor fi stationate la Rota, in Spania.

×