x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temperaturi record în SUA: Val de căldură cu temperaturi de aproape 50 de grade în California

Temperaturi record în SUA: Val de căldură cu temperaturi de aproape 50 de grade în California

29 Iun 2013   •   21:20
Temperaturi record în SUA: Val de căldură cu temperaturi de aproape 50 de grade în California

Un val de căldură afecta sâmbătă sud-vestul Statelor Unite, cu temperaturi record de aproape 50 de grade Celsius în anumite zone din California, şi ar urma să dureze tot weekendul, potrivit serviciilor meteorologice americane, informează mediafax.ro.

National Weather Service a avertizat populaţia, pe site, cu privire la un "episod de caniculă susceptibil să pună pericol vieţi".

Statele vizate sunt California, Arizona şi Nevada.

Autorităţile preconizează pentru sâmbătă după-amiaza temperaturi de până la 47 de grade Celsius la Phoenix (Arizona) şi Las Vegas (Nevada), 48 de grade Celsius la Palm Springs în California şi până la 53 de grade Celsius în Valea Morţii, unul dintre cele mai mari parcuri naţionale din Statele Unite, în estul Californiei, care se extinde în parte în Nevada.

Recordul mondial a fost înregistrat pe 10 iulie 1913 în Valea Morţii, şi a fost de 57 de grade Celsius, potrivit Serviciului Parcurilor Naţionale.

În Las Vegas, 30 de persoane au fost spitalizate vineri, în urma unui val de căldură, la un festival de muzică în aer liber, a anunţat postul NBC.

Canicula ar urma să continue la începutul săptămânii, îndreptându-se spre nord, potrivit serviciului american de meteorologie. 

×