x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în Găgăuzia. Exerciții tactice ale poliției moldovene. Propaganda rusă speculează acțiunea

Tensiuni în Găgăuzia. Exerciții tactice ale poliției moldovene. Propaganda rusă speculează acțiunea

18 Aug 2022   •   21:00
Tensiuni în Găgăuzia. Exerciții tactice ale poliției moldovene. Propaganda rusă speculează acțiunea

Brigada specială de poliție Fulger a Republicii Moldova a realizat, astăzi, mai multe exerciții tactice, în Comrat, centrul administrativ al regiunii autonome Găgăuzia.

Autoritățile de la Chișinău spun că aceste operțaiuni se desfășoară cu regularitate dar propaganda Kremlinului a speculat acțiunea, scrie deschide.md. 

Vladimir Soloviov a transmis pe Telegram că autorităţile de la Chişinău au trimis brigada cu destinaţie specială Fulger în Găgăuzia "pentru a înăbuşi proteste antiguvernamentale".
'Serviciul de presă al Ministerului moldovean de Interne nu a anunțat aceste exerciţii în Găgăuzia. Este vorba despre înăbuşirea unor proteste antiguvernamentale care au loc în regiune de câteva săptămâni", a scris propagandistul Kremlinului citând surse găgăuze. Pridnestrovie online scrie că "administrația se teme că situaţia va scăpa de sub control, aşa că a luat decizia să trimită trupe speciale în regiune".

"Cu referire la informaţiile care circulă în mediul online despre aplicaţiile efectuate de Brigada de poliţie cu destinaţie specială Fulger a IGP la Comrat, precizăm că este vorba despre nişte exerciţii tactice care au fost organizate cu regularitate pentru a verifica capacitatea de reacţie şi de intervenţie a angajaţilor. Acest tip de exerciţii vor avea loc pe întreg teritoriul ţării. Rugăm cetăţenii să se informeze din surse sigure şi să-şi păstreze calmul, fiind vorba despre antrenamente ale subdiviziunii noastre cu statut special, care au loc în permanenţ", informează poliţia Republicii Moldova.

Regiunea autonomă Găgăuzia are relaţii apropiate cu Rusia. La referendumul din 2014 organizat în această zonă, 98,47% dintre votanți au dorit aderarea R. Moldova la uniunea vamală dintre Rusia, Belarus şi Kazahstan.

×
Subiecte în articol: republica moldova