x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni între Michelle Obama şi consilierii soţului ei. Ce spune Prima Doamnă a SUA despre dezvăluirile făcute de cartea "The Obamas"

Tensiuni între Michelle Obama şi consilierii soţului ei. Ce spune Prima Doamnă a SUA despre dezvăluirile făcute de cartea "The Obamas"

de Mediafax    |    11 Ian 2012   •   14:45
Tensiuni între Michelle Obama şi consilierii soţului ei. Ce spune Prima Doamnă a SUA despre dezvăluirile făcute de cartea "The Obamas"

Michelle Obama a declarat marti ca ii prezinta "foarte deschis" opiniile sale sotului ei, dupa ce o carte a dezvaluit divergente in trecut intre Prima Doamna a Statelor Unite si membrii echipei de consilieri a lui Barack Obama, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Presedintele Statelor Unite "are zeci de persoane foarte inteligente care il inconjoara. Iar eu nu sunt o experta in majoritatea dosarelor pe care este necesar sa le gestioneze zilnic", a recunoscut Michelle Obama intr-un interviu pentru postul de televiziune CBS, care a difuzat fragmente marti seara.

"Acest lucru nu inseamna ca sotul meu nu imi cunoaste sentimentele. Este adevarat ca ii prezint foarte deschis opiniile pe care le am sotului meu. Acesta este tipul de relatie pe care o avem", a subliniat ea.

Aparuta marti, cartea "The Obamas" a jurnalistei Jodi Kantor de la cotidianul New York Times afirma ca la inceputul mandatului lui Barack Obama au avut loc tensiuni puternice intre sotia acestuia si membrii cei mai apropiati ai echipei sale.

Colaboratorii presedintelui ar fi respins orice "ingerinta" din partea Primei Doamne in agenda politica a sotului sau, in timp ce aceasta se opunea unor compromisuri politice care il banalizau, in opinia ei, pe presedinte.

Potrivit lui Kantor, criticile aduse in numele lui Michelle Obama l-ar fi iritat pe secretarul general al Casei Albe de la acea vreme, Rahm Emanuel, care s-a "ridicat impotriva influentei sale", in timp ce predecesorul purtatorului de cuvant Jay Carney, Robert Gibbs, ar fi criticat in mod deschis obiectiile prezentate in numele Primei Doamne.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe Jay Carney a minimizat luni amploarea acestor dezvaluiri, afirmand ca "asemenea carti au tendinta sa exagereze lucrurile, sa le faca mai senzationale decat sunt".

"Doar nu era vorba sa merg sa il vad pe Rahm cu scopul de a vorbi despre lucrurile despre care vorbesc de obicei cu sotul meu, nu?", i-a replicat marti Michelle Obama. "Daca nu eram de acord cu vreun lucru, vorbeam direct cu sotul meu", a insistat ea.

×