x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Terorişti la 5 ani. Vezi cum talibanii antrenează să ucidă copii de grădiniţă (VIDEO)

Terorişti la 5 ani. Vezi cum talibanii antrenează să ucidă copii de grădiniţă (VIDEO)

19 Noi 2012   •   17:38
Terorişti la 5 ani. Vezi cum talibanii antrenează să ucidă copii de grădiniţă (VIDEO)

La vârsta la care ar trebui să fie la grădiniţă sau, în cel mai bun caz, pe băncile şcolii primare, copiii din provincia pakistaneză Wazirist, aflată la graniţa cu Afganistanul, sunt antrenaţi să mânuiască armele de foc.

În înregistrarea video realizată într-o tabără de antrenament a reţelei Al-Qaida, pot fi observaţi şi copii de numai câţiva anişori, viitori atentatori sinucigaşi instruiţi de temuta reţea teroristă.

Mulţi dintre aceşti copiii sunt urmaşi ai "martirilor" Al Qaeda, care urmează, aidoma părinţilor, aceeaşi cale suicidală, micuţii fiind, conform dailymail.co.uk, îndoctrinaţi în privinţa jihadului împotriva Occidentului şi pentru a deveni atacatori sinucigaşi.

Ultima înregistrare a fost postată pe un site secret al Al Qaeda şi preluată de Partidul Islamic din Turkistan, o formaţiune ce antrenează combatanţi care să lupte alături de talibani în Afganistan, responsabilă de peste 200 de acte de terorism în întreaga lume, în ultimii 20 de ani.

"Aceasta este a patra grupare insurgentă islamistă în ultimele săptămâni legată de antrenarea unor copii pentru câmpul de luptă. Grupări din Siria şi Somalia ar antrena, de asemenea, copii", potrivit expertului în terorism Neil Doyle.

×