x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teroriştii Boko Haram, dispuşi să elibereze liceenele răpite în schimbul unor deţinuţi (VIDEO)

Teroriştii Boko Haram, dispuşi să elibereze liceenele răpite în schimbul unor deţinuţi (VIDEO)

12 Mai 2014   •   13:51
Teroriştii Boko Haram, dispuşi să elibereze liceenele răpite în schimbul unor deţinuţi (VIDEO)

Liderul organizaţiei islamiste Boko Haram, Abubakar Shekau, a propus eliberarea liceenelor răpite în aprilie în nord-estul Nigeriei în schimbul unor deţinuţi.

Conform Francetv.info, organizaţia a difuzat luni o nouă înregistrare, de 17 minute, în care circa o sută de tinere purtând voal au fost prezentate drept liceenele răpite la jumătatea lunii aprilie.

Shekau a precizat că ele au fost convertite la islam şi că vor fi eliberate contra unor deţinuţi.

În total, 276 de liceene au fost răpite pe 14 aprilie la Chibok, în statul nigerian Borno, din nord-estul ţării, unde se află o importantă comunitate creştină, 223 dintre adolescente fiind date dispărute în continuare.

Începând din ianuarie 2011, islamiştii Boko Haram au atacat biserici, moschei şi simboluri ale puterii, dar şi şcoli, universităţi, cămine, masacrând studenţi în timp ce dormeau.

Însă odată cu atentatul împotriva sediului Naţiunilor Unite de la Abuja, din august 2011, soldat cu 23 de morţi, Boko Haram a trecut la etapa următoare, provocând temeri că grupul a fost acaparat de o mişcare jihadistă internaţională.

×
Subiecte în articol: liceene rapire boko haram Nigeria