x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

05 Dec 2021   •   14:40
Test obligatoriu la intrare în Marea Britanie. Măsura se aplică şi pentru persoanele vaccinate

Marea Britanie va cere teste COVID pentru călătorii care intră în ţară, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi. Măsura se aplică pentru toate persoanele cu vârsta de cel puţin 12 ani şi intră în vigoare de marţi.

Marea Britanie va înăspri măsurile de călătorie pentru persoanele care intră în ţară. Începând de marţi, toţi călătorii cu vârsta de peste 12 ani vor fi nevoiţi să facă un test COVID înainte de îmbarcarea în avion, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi.

„Ştiam că iarna aceasta va fi dificilă, dar apariţia unei noi variante înseamnă că trebuie să luăm măsuri suplimentare”, a spus Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie.

Regatul Unit va accepta teste antigen şi PCR făcute cu maximum 48 de ore înainte de plecare. Măsura temporară va fi revizuită pe 20 decembrie.

Anglia a descoperit primele cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronaviruslui săptămâna trecută. Peste 100 de cazuri au apărut în ţară de atunci.

Un comunicat oficial al guvernului britanic spune că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron sunt „clar legate” de călătoriile din ţări precum Africa de Sud sau Nigeria.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: test marea britanie