x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Test de Ziua Femeii: Mai mulți bărbați din Japonia s-au confruntat cu dureri menstruale simulate

Test de Ziua Femeii: Mai mulți bărbați din Japonia s-au confruntat cu dureri menstruale simulate

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   12:45
Test de Ziua Femeii: Mai mulți bărbați din Japonia s-au confruntat cu dureri menstruale simulate
Sursa foto: Hepta

Mai mulți bărbați din Japonia s-au confruntat cu dureri menstruale simulate. Totul în cadrul unui test organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Acesta a avut scopul de a-i face pe bărbați mai înțelegători cu colegele lor de serviciu.

Angajații de sex masculin de la o companie de telecomunicații din Tokyo s-au confruntat cu dureri menstruale simulate, potrivit Reuters. Testul a fost realizat cu ajutorul unui dispozitiv care a fost conectat pe abdomen și care a transmis semnale electrice. Acestea au stimulat mușchii din zonă și au indus senzația de crampe.

„Nu mă puteam mișca. M-a durut până la punctul în care nu puteam să suport. Acum înțeleg că femeile trebuie să muncească în timp ce se luptă cu această durere în fiecare lună. Este de fapt uimitor cum pot femeile să facă asta. Le respect cu adevărat", a spus Masaya Shibasaki, în vârstă de 26 de ani, după ce a folosit dispozitivul dezvoltat în comun de cercetătorii de la Universitatea Nara Women și firma Osaka Heat Cool.

Companiile din Japonia au obligația legală să le acorde femeilor concediul menstrual. Cu toate acestea, regula nu se respectă și foarte multe femei continuă să vină la serviciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dureri menstruale japonia