x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Testamentul lui Nelson Mandela. La cât se ridică averea fostului preşedinte sud-african

Testamentul lui Nelson Mandela. La cât se ridică averea fostului preşedinte sud-african

03 Feb 2014   •   16:15
Testamentul lui Nelson Mandela. La cât se ridică averea fostului preşedinte sud-african

Averea fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela a fost evaluată provizoriu la 46 de milioane de ranzi (4,1 milioane dolari), a declarat luni pentru presă unul dintre cele trei executori testamentari, judecătorul Dikgang Moseneke, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit testamentului citit de Moneseke, fostul preşedinte al Africii de Sud şi-a lăsat averea, evaluată la 4,1 milioane dolari, membrilor familiei sale, partidului său Congresul Naţional African, foştilor angajaţi şi mai multor şcoli locale pe care le-a urmat.

Dikgang Moseneke le-a declarat reporterilor că împărţirea averii a fost acceptată de familia lui Mandela, fără nicio contestaţie până în prezent.

A treia soţie a lui Mandela, Graca Machel, a renunţat la dreptul ei la moştenire, a afirmat Moseneke în timpul lecturii publice a testamentului, care prevede că o parte din avere va fi împărţită între trei fundaţii create de Mandela, între care şi o fundaţie a familiei, 'Nelson Rohlilala Mandela Family Trust', concepută pentru a-i asigura pe cei peste 30 de copii, nepoţi şi strănepoţi ai săi.

Mandela, care a murit în decembrie anul trecut la vârsta de 95 de ani, a lăsat în urmă o avere care include o casă de lux în Johannesburg, o locuinţă modestă în satul său natal din provincia Eastern Cape şi drepturi de autor din vânzările de carte, între care şi autobiografia sa 'Long Walk to Freedom' ('Lungul drum spre libertate').

×
Subiecte în articol: nelson mandela avere testament