x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Mirror: News of the World a încercat să obţină date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie

The Mirror: News of the World a încercat să obţină date despre convorbirile victimelor de la 11 septembrie

de Mediafax    |    11 Iul 2011   •   09:51

Reporterii de la News of the World au incercat sa obtina date despre convorbirile avute, inainte de 11 septembrie, de victimele atentatelor din Statele Unite, relateaza cotidianul britanic The Mirror, in editia online, citand declaratii ale unui detectiv privat american.

Fost membru al fortelor de ordine din New York, detectivul a afirmat ca a fost contactat de ziaristi de la News of the World, care i-au oferit bani pentru a obtine date privind convorbirile private avute de victime inainte de atentate.

Detectivul, a carui identitate nu este dezvaluita, afirma ca reporterii voiau ca el sa le furnizeze numere de telefon ale victimelor si informatii privind convorbirile pe care le-au avut acestia in zilele dinaintea atentatelor. "Acest detectiv este folosit de multi ziaristi americani si recent mi-a spus ca i s-a cerut sa obtina ilegal liste de convorbiri private ale victimelor. A spus ca ziaristii i-au cerut sa acceseze inregistrarile privind convorbirile facute de la si catre telefoanele mobile care le apartineau victimelor si rudelor acestora", a declarat o sursa citata de The Mirror. "A banuit ca voiau informatiile necesare pentru a accesa ilegal mesageriile vocale, asa cum s-a dovedit ca au facut in Marea Britanie. Detectivul a spus ca a respins oferta", a adaugat sursa citata. "Detectivul a spus ca ziaristii pareau interesati in mod special de date privind victimele britanice ale atacurilor", a afirmat aceasta.

×