x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe The Observer scrie iar despre copiii străzii din România

The Observer scrie iar despre copiii străzii din România

09 Aug 2009   •   00:00

Un jurnalist de la The Observer, revenit în Bucureşti la 20 de ani după căderea regimului comunist, constată că viaţa copiilor străzii care trăiesc în sistemul subteran de canalizare oferă speranţe, deşi a rămas foarte grea, potrivit ediţiei electronice a publicaţiei britanice.



Liderul grupului vizitat de jurnalistul Ed Vulliamy pentru prima oară în 1996, Laurenţiu, este unul dintre cei care a trăit pe străzi, supravieţuind prin droguri şi prostituţie, înainte de a stabili o colonie subterană şi de a-i crea regulile, care includ interzicerea inhalării de aurolac, prostituţiei şi necesitatea de a căuta un loc de muncă. El trăieşte în prezent în caravana unui târg din Bucureşti, printr-un aranjament cu directorul. În schimb, el garantează să găsească muncitori "mai buni care oricare alţii", copiii străzii care au renunţat la droguri şi trăiesc în "gaură", în schimbul unui loc de muncă şi al unui salariu modest. Întregul efort a fost organizat cu ajutorul organizaţiei Salvaţi Copiii.

Mulţi dintre orfanii din 1989 au fost trimişi la Orfelinatul Pinocchio, iar în prezent, Centrul "Pinocchio 2" şi partenerii săi reprezintă un model pentru majoritatea ţărilor din Europa, inclusiv Marea Britanie, precizează The Observer.

×
Subiecte în articol: externe the observer copiii străzii