x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ţi-ai lăsa copilul să fie educat de către un criminal ?

Ţi-ai lăsa copilul să fie educat de către un criminal ?

29 Sep 2012   •   13:23
Ţi-ai lăsa copilul să fie educat de către un criminal ?

In timp ce in unele state, condamnatii sunt separati de societate si sunt inchisi in spatele unor gratii, intr-o inchisoare din India, portile sunt larg deschise. Detinutilor le este permis sa vina si sa plece cand vor, pot creste copii si pot avea chiar slujbe.

In India, orasul Sangarier, Sharma isi incepe o zi normala ca profesor la o scoala din oras, insa el nu este doar un profesor, este de altfel si un criminal condamnat. In timp ce preda si ii supravegheaza pe copii din scoala primara, isi savarseste si pedeapsa pentru comiterea unei crime violente.

Este acceptat de catre studenti si de catre localnici. ''Toti ma plac si ma iubesc aici. Ma respecta desi imi cunosc viata si stiu ce am facut''. La cinci minute de scoala, se afla inchisoarea. Ea poate fi foarte usor condundata cu un simplu orasel. Aceasta este una dintre primele inchisori deschise in India. Toti prizonierii in numar de 1610, femei si barbati,care ajung aici au savarsit crime. Aceasta inchisoare nu are celule sau gratii, ci are doar 3 terenuri.Intre orele 7 dimineata si 7 seara, prizonierilor li se permite sa iasa in libertate pe o raza de doua mile si in timpul acesta li se admite sa aiba orice fel de slujba. Unii sunt mercenari, iar altii precum Sharma sunt profesori. Insa, cei care nu se spun anumitor reguli sunt trimisi intr-o inchisoare securizata.

Localnicii spun ca nu sunt ingrijorati ca traiesc alaturi de condamnatii care au comis crime. Chiar si parintii de la scoala unde preda Sharma spun ca nu au o problema ca profesorul copiilor lor este un criminal.''Nu ma deranjeaza ca are un cazier de criminal pentru ca orice a facut in trecut, ar trebui sa ramana in trecut'', spune un parinte al unui elev. ''Stiu trecutul pofesorului, preda foarte bine si nu sunt ingrijorat pentru ce a facut'' declara un alt parinte. Insa parintii nu cunosc in detaliu crima savarsita de profesor.

Fiul cel mare al lui Sharma pune ca nu mai vrea sa-si vada tatal niciodata ''Cine ar vrea sa vada criminalul care i-a ucis mama. Nimeni nu cred ca ar vrea asta, chiar daca suntem rude. Nu il mai consider tatal meu''. El crede ca intr-o noapte, tatal lui a vrut sa puna capat casatoriei cu mama lui. A preparat un amestec de pesticide si somnifere pentru sotia sa. Apoi a strangulat-o si i-a ars mainile si fata. Sharma a fost condamnat in urma unui singur martor, propriul fiu. ''Imi amintesc, desi eram mic, atunci cand s-a intamplat. Mama zicea ca are un fel de raceala asa ca tata i-a spus sa ia medicamentele facut de el''.

Sharma a stat 11 ani inchis intr-o inchisoare de securitate, dar pentru ca a avut un comportament bun a fost transferat la inchisoarea din Sangarier. In aproximativ doi ani, el va fi eliberat.

×
Subiecte în articol: copil condamnat crima criminal