x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tinta, Israel - Amenintare

Tinta, Israel - Amenintare

de Irina Cristea    |    24 Feb 2006   •   00:00

Un atentat de mari proportii ar putea viza Israelul in cursul acestui an, informeaza cotidianul Yedioth Ahronoth, citand responsabili din serviciile israeliene de securitate. Potrivit acestor surse, "mega-atacul" ar face sa paleasca lovitura data Americii de Al-Qaeda la 11 septembrie 2001.

Responsabilii din serviciile de securitate au sesizat de aproximativ doi ani ca punctele de interes ale retelelor teroriste s-au schimbat, iar Israelul a fost "promovat" la statutul de tinta majora. Teroristii au baze in Liban, Egipt si Iordania, iar Fasia Gaza are, la randul ei, premise pentru a deveni un teren fertil pentru acestia. Interesul fata de Israel a crescut, scrie cotidianul israelian, o data cu schimbarea persoanelor si ideologiilor de la varful retelelor teroriste.

SI IN EUROPA. Nici Europa nu are motive sa rasufle usurata dupa atentatul din iunie 2005 de la Londra. Potrivit mai multor experti din domeniul securitatii, citati de Reuters, cel putin un atentat va fi comis anul acesta impotriva unei tinte de pe batranul continent. De asemenea, Ossama ben Laden sau adjunctul sau, Ayman al-Zawahiri, va fi ucis sau capturat in 2006. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe