x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022

Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022

23 Iun 2022   •   09:00
Topul oraşelor cu cel mai ridicat nivel de trai din lume în 2022
Sursa foto: Hepta

Capitala austriacă Viena a revenit în topul celor mai locuibile oraşe din lume, potrivit unui raport anual al publicaţiei Economist publicat joi.

"Viena, care a alunecat până pe locul 12 în clasamentul nostru la începutul anului 2021, deoarece muzeele şi restaurantele sale au fost închise, a revenit de atunci pe primul loc, poziţie pe care a ocupat-o în 2018 şi 2019", se arată în raport. "Stabilitatea şi infrastructura bună sunt principalele farmece ale oraşului pentru locuitorii săi, susţinute de o bună asistenţă medicală şi de numeroase oportunităţi pentru cultură şi divertisment".

Europa se mândreşte cu şase dintre primele zece oraşe din top. Capitala austriacă a fost urmată de capitala daneză Copenhaga şi de oraşul elveţian Zurich. Oraşul elveţian Geneva s-a clasat pe locul şase, Frankfurt din Germania pe locul şapte, iar Amsterdam din Olanda pe locul nouă, scrie France 24.

Canada are trei oraşe în top zece. Calgary s-a clasat pe locul al treilea, urmat de Vancouver pe locul al cincilea şi de Toronto pe locul al optulea.

Osaka, din Japonia, şi Melbourne, din Australia, au împărţit locul al zecelea.

Capitala Franţei, Paris, a ocupat locul 19, cu 23 de locuri mai sus decât anul trecut.

Capitala belgiană Bruxelles a ocupat locul 24, imediat după Montreal din Canada.

Londra, capitala Regatului Unit, este al 33-lea cel mai locuibil oraş din lume potrivit clasamentului din acest an, în timp ce Barcelona şi Madrid, din Spania, au ocupat locurile 35 şi, respectiv, 43.

Milano, din Italia, s-a clasat pe locul 49, New York, din SUA, pe 51, iar Beijing, din China, pe 71.

Capitala Rusiei, Moscova, şi-a văzut clasamentul privind gradul de trăinicie scăzând cu 15 locuri, în timp ce Sankt Petersburg a coborât cu 13 locuri.

"Creşterea cenzurii însoţeşte conflictul în curs de desfăşurare", se arată în raport.

"În plus, oraşele ruseşti înregistrează restricţii în ceea ce priveşte cultura şi mediul înconjurător, ca urmare a sancţiunilor economice occidentale".

Alte oraşe din oraşe din Europa de Est au fost considerate mai puţin stabile ca urmare a "tensiunilor diplomatice crescute" din cauza războiului din Ucraina.

Capitala Siriei devastate de război, Damasc, şi-a păstrat locul de cel mai puţin locuibil oraş de pe planetă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: viena