x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tornadă ucigașă în Iowa

Tornadă ucigașă în Iowa

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   11:30
Tornadă ucigașă în Iowa

O tornadă puternică a distrus marți un mic oraș din Iowa, ucigând mai multe persoane și rănind altele, au anunțat autoritățile, citate de Reuters.

Imaginile din orașul Greenfield arată case distruse, moloz împrăștiat peste tot și mai multe turbine eoliene mari dărâmate.

„Această tornadă a devastat o bună parte din acest oraș”, a declarat sergentul Alex Dinkla, un purtător de cuvânt al poliției de stat din Iowa, în timpul unei conferințe de presă.

„Putem confirma că au existat mai multe victime în urma acestei tornade”, a adăugat el. Dinkla nu a oferit un bilanț al morților.

Mai multe persoane din Greenfield, un oraș cu aproximativ 2.000 de locuitori, au fost rănite în tornadă, a precizat Dinkla. Deoarece spitalul local a suferit pagube în timpul furtunii, victimele au fost transferate la unități din orașele învecinate.

Guvernatorul statului Iowa, Kim Reynolds, a declarat „urgență în caz de dezastru” pentru 15 comitate, permițând utilizarea rapidă a resurselor statului pentru a răspunde la furtună.

De asemenea, în comitatul Adams, cel puțin trei turbine eoliene înalte de aproximativ 25 de etaje au fost aproape rupte în două, iar una dintre ele a luat foc, potrivit KCCI. Acesta a precizat că alte câteva turbine eoliene au fost avariate în Adair County.

Serviciul Național de Meteorologie emisese marți avertismente de tornadă și avertismente de furtuni puternice pentru o mare parte din Iowa și alte câteva state din Midwest, inclusiv părți din Minnesota, și Wisconsin.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tornada iowa