Prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, au decis ca tortul pentru nunta lor din 19 mai să aibă o tematică de primăvară şi să fie creat de o maestră cofetar din California, proprietara unei cofetării în Londra, informează DPA.
Harry şi Meghan au însărcinat-o pe Claire Ptak, patiser şef, să le creeze un ''tort cu flori de soc şi lămâie, care să cuprindă aromele intense ale primăverii... glazurat cu cremă de unt şi decorat cu flori proaspete'', a scris pe Twitter biroul de presă al Palatului Kensington.
Meghan Markle îi luase mai demult un interviu lui Ptak, care ''foloseşte cu precădere ingrediente organice şi de sezon în torturile sale'', pentru blogul său monden The Tig.
Ptak a spus, pe pagina sa de Instagram, că este ''entuziasmată'' pentru că i s-a comandat să creeze tortul de nuntă al cuplului regal.
''Amândoi împărtăşesc atât de multe valori comune în ceea ce priveşte provenienţa alimentelor, sustenabilitate, ingredientele de sezon şi, bineînţeles, gustul!'', a scris Claire Ptak.
''Abia aştept să vă împărtăşesc toate detaliile pe măsură ce vom decide aromele şi decoraţiile'', a mai postat specialista cofetar.
Ptak este proprietara Violet Bakery, o cofetărie în cartierul Hackney din estul Londrei, deschisă în 2010. Este, de asemenea, ''blogger pe teme culinare, food designer şi decorator, creator de reţete şi consultant'', potrivit site-ului acesteia.
''Originară din California, am lucrat ca patiser şi apoi patiser şef pentru Alice Waters de la Chez Panisse, în Berkeley, înainte să mă stabilesc în Londra în 2005'', scrie Ptak.
Harry, în vârstă de 33 de ani, şi Markle, 36 de ani, au anunţat la începutul acestei luni că intenţionează să invite sute de persoane din public pentru a asista la ceremonia căsătoriei lor de la Castelul Windsor.AGERPRES/