x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Toţi peştii de apă dulce din SUA conţin mercur!

Toţi peştii de apă dulce din SUA conţin mercur!

21 Aug 2009   •   00:00

O anchetă de amploare a serviciilor geologice americane a arătat că toţi peştii de apă dulce testaţi în Statele Unite conţin mercur, care este puternic neurotoxic, relatează AFP. "Oamenii de ştiinţă au detectat o contaminare cu mercur la fiecare dintre peştii testaţi din 291 de râuri şi iazuri din toată ţara", afirmă ancheta US Geological Survey.



Un sfert dintre aceşti peşti prezintă un nivel de mercur care depăşeşte pragul autorizat pentru consumul lor "în cantitate normală" de către oameni, stabilit de Agenţia americană pentru protecţia mediului (EPA).

Două treimi dintre peşti conţin chiar prea mult mercur pentru un consum fără pericol de către alte mamifere care se hrănesc cu peşte, afirmă oamenii de ştiinţă.

"Studiul arată cât este de răspândită poluarea cu mercur în atmosfera noastră, precum şi în cursurile de apă şi printre peştii de apă dulce. Ştiinţa ne trimite mesajul clar că ţara noastră trebuie să combată poluarea, să îşi restaureze cursurile de apă şi să protejeze sănătatea populaţiei sale", a declarat miercuri secretarul Afacerilor Interne, Ken Salazar. Poluarea apelor cu mercur se realizează în special prin intermediul poluării atmosferice şi al ploilor, dar şi prin industriile miniere de cărbune şi aur.

×
Subiecte în articol: externe