x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trafic cu imigranti

Trafic cu imigranti

de Maria Toader    |    19 Sep 2005   •   00:00
Trafic cu imigranti

Un nou scandal legat de problema imigrantilor ilegali a izbucnit in Marea Britanie, dupa ce cotidianul Sunday Times a dezvaluit ca medicii englezi elibereaza acte pentru doctorii si studentii straini in schimbul unor sume de bani.

Chiar daca politica guvernului britanic este una restrictiva in acordarea vizelor pentru straini, recentele dezvaluiri aparute in presa nationala demonstreaza ca sistemul englez este de cele mai multe ori fentat chiar de cetateni, care ii ajuta pe imigranti sa intre in tara prin diverse tertipuri.

Printre cei care recurg la astfel de metode se pare ca se numara si medicii din sistemul sanitar public din Marea Britanie, care elibereaza documente pentru studentii la medicina si doctorii straini, cu ajutorul carora acestia pot sa intre in tara sa lucreze la negru. Medicii vand scrisori de sponsorizare contra unei sume de 100 de lire sterline fiecare, acte care sunt cerute de Ministerul de Externe de la Londra pentru eliberarea vizelor de intrare pe teritoriul britanic, in baza presupunerii ca studentii s-au inscris la cursuri de specializare in aceasta tara. O mare parte din studenti nu se indreapta spre Medicina, ci prefera sa munceasca ilegal in hoteluri sau restaurante.

IN VIZOR. De altfel, si o companie specializata in calificarea profesionala a medicilor straini s-a autosesizat si a depus o plangere la Politie si la Ministerul Afacerilor Interne impotriva cresterii numarului de imigranti ilegali care nu sunt verificati de doctorii sau de firmele medicale care emit, contra cost, documentele necesare intrarii in tara. "Este o rusine ca medicii sunt implicati intr-un asemenea trafic, care compromite reputatia profesiei lor", spune dr. Karen Wilson, directorul unei companii care recruteaza le-gal personal medical din strainatate.

×
Subiecte în articol: externe