x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie aviatică în Rusia: Un avion cu peste 40 de persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia (VIDEO)

Tragedie aviatică în Rusia: Un avion cu peste 40 de persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia (VIDEO)

02 Apr 2012   •   05:39
Tragedie aviatică în Rusia: Un avion cu peste 40 de persoane la bord s-a prăbuşit în Siberia (VIDEO)

Un avion de tip ATR-72 cu 43 de persoane la bord s-a prabusit, in aceasta dimineata, in Rusia, in regiunea Tiumen, Siberia, a anuntat agentia Interfax. Centrul Regional de Urgenta din Ural raportase ca toate persoanele de la bord au decedat, insa, potrivit ultimului bilant, 29 de oameni si-au pierdut viata, iar 14 sunt raniti.

"Cadavrele a 29 de persoane au fost gasite. Paisprezece raniti au fost evacuati de la locul catastrofei cu elicopterul", a precizat filiala regionala a ministerului intr-un comunicat.

Un avion de tip ATR-72 cu 43 de persoane la bord s-a prabusit luni in Rusia in regiunea Tiumen, in Siberia, a anuntat agentia Interfax citand Ministerul pentru Situatii de urgenta.

"Avionul a decolat de pe aeroportul Roscino, in apropiere de Tiumen, catre Surgut (tot in Siberia, n.red.). Potrivit datelor preliminare, acesta avea la bord 39 de pasageri si patru membri ai echipajului", a declarat o purtatoare de cuvant a agentiei.

Conform ItarTass, echipele de salvare au ajuns la fata locului. Din primele informatii, un incendiu a izbucnit imediat dupa prabusire. S-au gasit deja 11 cadavre, dar se pare ca ar fi si 10-12 supravietuitori, dupa ce initial se Centrul Regional de Urgenta din Ural raportase ca toate persoanele de la bord au decedat.

Potrivit agentiei Interfax, care citeaza ministerul, au fost gasite 16 cadavre si 12 supravietuitori la locul catastrofei. "In acest moment au fost gasiti 12 supravietuitori, care au fost transportati la spitalul din Tiumen", a declarat o purtatoare de cuvant a ministerului.

"Avionul a decolat de pe aeroportul Roscino, in apropiere de Tiumen, catre Surgut (tot in Siberia, n.red.). Potrivit datelor preliminare, acesta avea la bord 39 de pasageri si patru membri ai echipajului", a declarat purtatoarea de cuvant.

Avionul a disparut de pe radare in jurul orei 5.05 (ora Rusiei), in timp ce se afla in apropiere de aeroportul Tyumen. ATR-72 este un avion dezvoltat in anii 80 in Franta, poate avea la bord 78 de persoane si era folosit mai ales in transportul regional.

×