x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Accidentul aviatic din Nepal: Zeci de oameni au murit, câteva victime au ajuns la spital

Accidentul aviatic din Nepal: Zeci de oameni au murit, câteva victime au ajuns la spital

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   13:14
Accidentul aviatic din Nepal: Zeci de oameni au murit, câteva victime au ajuns la spital
Sursa foto: Twitter/ BJP Sashi Kumar Subramony

UPDATE Zeci de oameni au murit duminică în urma prăbușirii unui avion lângă aeroportul din Pokhara, Nepal. Câteva victime au fost transportate la spital, anunță echipele de intervenție, potrivit BBC.

Zeci de persoane au murit duminică după ce un avion cu 72 de persoane la bord s-a prăbușit în apropierea unui aeroport din centrul Nepalului. Zborul Yeti Airlines, care zbura de la Kathmandu către orașul turistic Pokhara, s-a prăbușit înainte de aterizare și a luat foc.

Poliția din Nepal a confirmat că cel puțin 64 de persoane au murit. Câțiva supraviețuitori grav răniți au fost transportați la spital, potrivit unor informații neconfirmate de autorități.

Un martor a povestit pentru BBC că a văzut avionul căzând din cer la scurt timp după ora locală 11:00.

„Când am ajuns acolo, locul prăbușirii era deja aglomerat. Din flăcările avionului ieșea un fum imens. Apoi, elicopterele au venit la scurt timp. Pilotul a făcut tot posibilul să nu lovească vreo casă. Era un spațiu mic chiar lângă râul Seti, iar avionul a lovit solul în acel spațiu mic", a explicat Deevta Kal.

La bord se aflau patru membri ai echipajului și 68 de pasageri, inclusiv 15 cetățeni străini.

Sute de soldați nepalezi sunt implicați în operațiunea care se desfășoară la locul prăbușirii, în defileul râului Seti, la doar un kilometru și jumătate de aeroport.

Accident aviatic Nepal

 

UPDATE: Numărul morților a trecut de 40.

Știre inițială:

Un avion care transporta 72 de persoane s-a prăbușit în Nepal, au anunțat autoritățile locale. Potrivit primelor informații, printre victime ar putea fi 10 străini.

Avionul transporta 68 de pasageri și patru membri ai echipajului, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene. Dintre pasageri, 10 erau străini, iar doi erau bebeluși.

Câteva cadavre au fost recuperate de la locul accidentului din vestul Pokhara. Până în prezent, autoritățile au găsit cel puțin 16 cadavre, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

„Ne așteptăm să recuperăm mai multe cadavre. Avionul s-a rupt în bucăți", a declarat Krishna Bhandari, potrivit Sky News.

Premierul Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgență a cabinetului și a cerut localnicilor să ajute la eforturile de salvare.

Avionul bimotor ATR 72 operat de Yeti Airlines venea din capitala Kathmandu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: accident aviatic avion prabusit