x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie feroviară în Argentina: 49 de morţi şi peste 600 de răniţi după ce un tren a rămas fără frâne şi s-a izbit de o platformă - Imagini LIVE

Tragedie feroviară în Argentina: 49 de morţi şi peste 600 de răniţi după ce un tren a rămas fără frâne şi s-a izbit de o platformă - Imagini LIVE

22 Feb 2012   •   12:45
Tragedie feroviară în Argentina: 49 de morţi şi peste 600 de răniţi după ce un tren a rămas fără frâne şi s-a izbit de o platformă - Imagini LIVE

UPDATE 18:18 - Ultimul bilant al tragediei feroviare de miercuri arata 49 de morti si peste 600 de raniti, anuntul fiind facut de Nestor Rodriguez, comisiar al politiei federale argentiniene. Printre persoanele decedate se afla si un minor.

------------------

UPDATE 17:35 - Televiziunea argentiniana C5N a anuntat ca "cel putin" 40 de pasageri au murit in accident. Un oficial al companiei argentiniene de cai ferate, Ruben Sobrero, a declarat aceluiasi post tv ca cei vinovati de producerea tragediei "vor face ani multi de inchisoare".

-------------------

UPDATE 16:54 - Ultimul bilant indica 550 de raniti, in timp ce echipele de salvare fac eforturi pentru scoaterea dintre fiarele contorsionate a altor 30 de persoane. un oficial local a anuntat, la fata locului, ca exista si persoane decedate, fara sa precizeze numarul acestora.

-----------------------

UPDATE 16:29 - Potrivit postului de televiziune C5N, numarul oficial al ranitilor a ajuns la 420. Pompierii si politia federala incearca sa scoata persoanele ranite din vagoane. La fata locului sunt 30 de ambulante si un elicopter care au transporta ranitii la spital. Pana la aceasta ora, au fost internate 194 de persoane. Potrivit politiei, trenul transporta aproximativ 2.000 de calatori.

Cel putin 340 de oameni au fost raniti intr-un accident de tren, la Buenos Aires. Potrivit BBC News, care citeaza ministrul argentinian al Transporturilor, accidentul a avut loc in momentul in care garnitura a intrat in statia Once, aflata in vestul capitalei. Potrivit martorilor, trenul nu a incetinit, la intrarea in statie, si s-a izbit de o platforma.

"Trei sute patru zeci de persoane au suferit politraumatisme. Numeroase persoane sunt blocate in vagoane. Nu stim inca daca sunt si morti. Trenul a intrat in gara cu viteza de 20 de kilometri pe ora si a lovit tampoanele de oprire de la capatul liniei. Accidentul este foarte grav. Vagoanele s-au lovit unul de celalalt. Totul este filmat si va fi studiat", a declarat JP Schiavi, secretar in ministerul Transporturilor.

Circa 15 ambulante au fost trimise la fata locului, insa paramedicii au fost coplesiti de numarul mare de raniti. 'Impactul a fost foarte mare pentru ca trenul era plin', a spus unul dintre pasageri.

Imagini LIVE de la locul accidentului


Stream videos at Ustream

Primele imagini de la locul accidentului
×