x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Gaza: O femeie însărcinată și-a pierdut soțul, copiii, piciorul și copilul nenăscut

Tragedie în Gaza: O femeie însărcinată și-a pierdut soțul, copiii, piciorul și copilul nenăscut

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   11:30
Tragedie în Gaza: O femeie însărcinată și-a pierdut soțul, copiii, piciorul și copilul nenăscut
Sursa foto: Hepta

Dramă cutremurătoare în Gaza, unde o tânără a devenit victima unui atac aerian devastator. Tânăra însărcinată și-a pierdut soțul, copiii, piciorul și copilul nenăscut.

Dr Mohammed Abu Mughaisib, coordonator medical adjunct pentru Médecins Sans Frontières (MSF) în Palestina, a cărui activitate acoperă Nablus, Cisiordania, Ierusalim și Gaza, a povestit, pentru The Guardian, condițiile în care lucrează.

El a menționat cazul unei femei în vârstă de aproximativ 20 de ani, adusă la spitalul de campanie al organizației Médecins Sans Frontières (MSF) din orașul Gaza cu răni grave în urma bombardamentului care i-a distrus casa.

Tânăra era însărcinată în momentul atacului. În urma exploziei, ea și-a pierdut soțul și copiii, iar medicii au fost nevoiți să-i amputeze un picior din cauza rănilor severe. Femeia a pierdut și copilul nenăscut în urma traumelor suferite.

Legat de rănile cu care are de-a face în fiecare zi, dr Mohammed Abu Mughaisib a spus că aproximativ 60% dintre răniți sunt copii și femei. Sunt cazuri grave, provocate în principal de explozii.

„De când a început operațiunea în Rafah, pe 6 mai, nu am primit provizii medicale. Avem camioane care așteaptă pe partea egipteană a frontierei. Avem camioane în nord care au fost anulate de mai multe ori. Acum tragem un semnal de alarmă: dacă nu ne primim proviziile în câteva săptămâni, s-ar putea să fim nevoiți să ne reducem activitatea”, a spus medicul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tragedie gaza femeie insarcinata