x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Elveţia: 28 de persoane, între care 22 de copii, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier (VIDEO)

Tragedie în Elveţia: 28 de persoane, între care 22 de copii, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier (VIDEO)

14 Mar 2012   •   05:57
Tragedie în Elveţia: 28 de persoane, între care 22 de copii, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier (VIDEO)

28 de persoane, intre care 22 de copii, au murit, aseara, intr-un accident de autocar produs la Sierre, in cantonul Valais din sudul Elvetiei, anunta BBC News. Alti 24 de copii au fost raniti.

Autocarul care transporta copiii din Belgia spre Sion s-a izbit de un perete al unui tunel autorutier dintre iesirile estica si vestica din Sierre, in cantonul Valais din sudul Elvetiei. Cei doi soferi ai vehiculului au murit pe loc.

Autocarul transporta 52 de persoane, mai precis doua clase din Flandra, din orasele Lommel si Heverlee. Copiii se intorceau dintr-o vacanta in Val d’Anniviers.

In prezent nu se cunosc motivele concrete ale accidentului, insa fortele de ordine au demarat o ancheta pentru a afla cum s-a produs accidentul. Parintii copiilor morti in accident sunt asteptati sa ajunga in Elvetia.

"Este de neinteles!"

Ministrul belgian de Externe a declarat ca majoritatea copiilor aveau 12 ani. Copiii raniti au fost transportati cu elicopterele la spitale din Lausanne, Bern si alte orase elvetiene. "Este ne neinteles. Erau trei autocare, insa doar unul a fost implicat in accident, fara a avea vreun contact cu un alt vehicul", a spus Didier Reynders.

Procurorul elvetian Olivier Elsig a spus, intr-o conferinta de presa, ca autocarul era nou si era echipat cu centuri de siguranta.

Jurnalista elvetiana Ruth Seeholzer a declarat pentru BBC News ca, la momentul accidentului, tunelul nu era aglomerat. (V.M.)





×