x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Indonezia. 35 de persoane au murit într-un accident de autobuz

Tragedie în Indonezia. 35 de persoane au murit într-un accident de autobuz

26 Dec 2019   •   13:10
Tragedie în Indonezia. 35 de persoane au murit într-un accident de autobuz
Sursa foto: observator.tv

Bilanţul accidentului de autobuz de luni seara, din insula indoneziană Sumatra, se ridică la 35 de morţi, acesta fiind unul dintre cele mai letale din ultimii ani, potrivit autorităţilor.

Forţele de intervenţie au descoperit încă şapte cadavre miercuri seara într-o râpă, iar joi au continuat căutarea de victime. Autobuzul de transport regional s-a prăbuşit 150 de metri într-o râpă luni seara puţin înainte de miezul nopţii, terminându-şi căderea pe fundul unui râu. Accidentul s-a produs în apropierea oraşului Pagar Alam, într-o zonă abruptă şi izolată, ceea ce complică operaţiunile de salvare.

Purtătorul de cuvânt al serviciilor de salvare locale, Taufan, a menţionat că 16 victime erau bărbaţi şi 19 femei.

Autobuzul plecase din provincia Bengkulu, cu 27 de pasageri la bord, dar alţi pasageri s-au urcat pe parcurs, iar supravieţuitorii au apreciat că în momentul accidentului în vehicul se aflau circa 50 de pasageri. Treisprezece supravieţuitori au fost evacuaţi către cele mai apropiate spitale, însă serviciile de salvare se tem că cadavrele altor victime au fost luate de apele râului.

Tragediile rutiere sunt frecvente în arhipelag, din cauza stării proaste a vehiculelor şi a infrastructurii, dar şi a imprudenţei şoferilor.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sumatra accident