x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE în Italia. Preot român, găsit spânzurat în casa parohială

TRAGEDIE în Italia. Preot român, găsit spânzurat în casa parohială

18 Ian 2017   •   15:03
TRAGEDIE în Italia. Preot român, găsit spânzurat în casa parohială
Sursa foto: FOTO: gazetaromaneasca.com

Preotul Adrian Cristinel Buzlai, în vârstă de 43 de ani, originar din România, sosise la Bevilacqua, Italia, în 2011 pentru a înlocui un alt părinte, Luigi Anoardo, care părăsise conducerea parohiei din motive de sănătate.

După o inițială răceală din partea localnicilor, în scurt timp a reușit să-și cucerească enoriașii și era iubit de toată lumea, fiind preot la parohiile Bevilacqua și Marega (Provincia Verona), scrie gazetaromaneasca.com.

"Niciodată nu ne-am fi gândit la un asemenea gest, am rămas fără cuvinte", au spus enoriaşii, după ce au aflat că în dimineaţa zilei de 16 ianuarie a.c (în ajunul Sfântului Antonie cel Mare) preotul a fost descoperit spânzurat în dormitorul său din casa parohială.

Cadavrul a fost găsit chiar de câţiva enoriași, care s-au alarmat după ce preotul nu a ajuns la parohia din Marega, unde ar fi trebuit să țină slujba de la ora 8.30.

Aceştia îl descriu ca fiind o persoană mereu cordială și amabilă, iar acum sunt efectiv şocaţi şi nu înţeleg gestul extrem al acestuia, mai ales că n-a lăsat niciun bilet de adio.

În fiecare dimineață, ieșea din casa parohială și își întâlnea enoriașii în curte, organiza evenimente în parohiile din Bevilacqua și Marega, participa la manifestațiile culturale din localitate. În mod aparent, nu avea probleme, dar unii localnici spun că în ultimele zile părintele Adrian părea tulburat...

Poliţia continuă cercetările, pentru a afla motivul exact al sinuciderii, precizând că încăperile casei parohiale au fost puse sub sechestru şi că nu au fost descoperite urme de efracție.

×
Subiecte în articol: preot italia deces sinucidere spanzurat tragedie