x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în Turcia: peste 200 de mineri au murit în urma unei explozii. A fost decretat doliu naţional

Tragedie în Turcia: peste 200 de mineri au murit în urma unei explozii. A fost decretat doliu naţional

14 Mai 2014   •   08:16
Tragedie în Turcia: peste 200 de mineri au murit în urma unei explozii. A fost decretat doliu naţional
UPDATE 11:13 - Turcia a anunţat miercuri trei zile de doliu naţional după accidentul minier survenit marţi în vestul ţării şi al cărui bilanţ a crescut la 205 morţi.

"Ca urmare a catastrofei survenite în mina din Soma, a fost decretat un doliu naţional de trei zile, începând cu data de 13 mai", a anunţat serviciul de presă al premierului Recep Tayyipr Erdogan, citat de AFP.

Accidentul, provocat de o explozie ce a fost urmată de un incendiu, s-a produs la mina de cărbune din Soma, oraş situat la 100 de kilometri de Izmir.

-----------------------------------------

UPDATE:
Un ultim bilanţ prezentat de Taner Yildiz, ministrul Energiei din Turcia, indică 201 de morţi. La momentul exploziei, care s-a produs la o adâncime de 1,2 kilometri, în subteran se aflau 787 de mineri, mai mult de jumătate fiind captivi încă. Au fost recuperate doar cadavrele celor decedaţi, alţi aproximativ 80 de ortaci fiind răniţi. Yildiz a declarat, conform bbc.co.uk, că a început pomparea de exigen în interior, în tentativa de a-i menţine în viaţă pe cei aproape 500 de mineri aflaţi încă în subteranul inundat de monoxid de carbon.

-----------------------------------

Cel puţin 157 de mineri au murit şi câteva sute au rămas blocaţi în subteran după o explozie care a avut loc marţi într-o mină de cărbuni situată în provincia Manisa din vestul Turciei, a anunţat primarul din localitate, citat de AFP.

"Potrivit datelor oficiale, bilanţul morţilor se ridică la 157, iar cel al răniţilor la 75", a declarat primarul oraşului Manisa, Cengiz Ergun, pentru postul de televiziune CNN Turk.

×
Subiecte în articol: mineri morti turcia tragedie