x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe TRAGEDIE LA MECCA. Bilanţul busculadei de la pelerinaj se apropie de 800 de morţi

TRAGEDIE LA MECCA. Bilanţul busculadei de la pelerinaj se apropie de 800 de morţi

26 Sep 2015   •   18:59
TRAGEDIE LA MECCA. Bilanţul busculadei de la pelerinaj se apropie de 800 de morţi

Bilanţul busculadei tragice din timpul pelerinajului anual de la Mecca a crescut la 769 de morţi şi 934 de răniţi, a anunţat sâmbătă ministrul saudit al sănătăţii, Khalid al-Falih, informează AFP şi Reuters.

Un precedent bilanţ al dramei, survenită joi seară în timpul ritualului de lapidare a Diavolului la Mina, în apropiere de Mecca, era de 717 morţi şi 863 de răniţi.

Citește și VIDEO - ALERTĂ - 717de morţi şi peste 805 de răniţi la Mecca - UPDATE

"Ultimele date relevă 769 de morţi. Este vorba de o creştere de 52 de morţi faţă de cifrele precedente", a spus ministrul saudit, despre cel mai mare dezastru din această republică islamică din ultimii 25 de ani. Autorităţile de la Riad au fost dur criticate pentru organizarea pelerinajului din acest an.

"Este vorba de cei care au murit în diferite spitale după eveniment", a spus el, adăugând că alte 934 de persoane sunt rănite.

Sute de mii de credincioşi musulmani, supravegheaţi de un dispozitiv de securitate întărit, încheie sâmbătă marele pelerinaj la Mecca.

La 11 septembrie, cu mai puţin de două săptămâni înainte de pelerinajul anual, peste o sută de credincioşi îşi pierduseră de asemenea viaţa după prăbuşirea unei macarale peste Marea Moschee de la Mecca, principalul loc sfânt al islamului.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: Mecca tragedie busculada pelerinaj