x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traian Băsescu, botezat "preşedintele Guvernului român" de o televiziune peruviană

Traian Băsescu, botezat "preşedintele Guvernului român" de o televiziune peruviană

29 Ian 2013   •   21:17
Traian Băsescu, botezat "preşedintele Guvernului român" de o televiziune peruviană
Sursa foto: Romania TV

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit marţi, la Lima, cu preşedintele peruan Ollanta Moises Humala Tasso, în timpul vizitei pe care şeful statului român o face în această ţară. Postul de televiziune peruan s-a referit la Traian Băsescu ca fiind "preşedintele Guvernului român".

 
Băsescu a ajuns încă de luni în Peru, el fiind întâmpinat pe Aeroportul din Lima de ministrul peruan al Apărării, alături de Garda de Onoare, formată din 150 de soldaţi.
 
Şeful statului s-a întâlnit cu preşedintele Congresului din Peru, Victor Isla Rojas, precum şi cu primarul din Lima, Susana Villaran del Puente. Conform Mediafax, preşedintele României a fost primit la Palacio de Gobierno din Lima de către omologul peruan Ollanta Moises Humala Tasso.    
 
Ceremonia de întâmpinare a avut loc în faţa palatului prezidenţial, situat în piaţa centrală din Lima. Preşedintele Traian Băsescu a primit salutul gărzii de onoare peruane. De asemenea, au fost intonate imnurile de stat ale celor două ţări. Convorbirile oficiale au fost urmate de declaraţii de presă, ocazie cu care televiziunea peruană a afişat pe ecran "şeful statului se întâlneşte cu preşedintele Guvernului din România, Traian Băsescu".
 

×