x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tratamentul COVID care a fost folosit în tratarea lui Donald Trump, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Tratamentul COVID care a fost folosit în tratarea lui Donald Trump, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

de Georgiana Oprea    |    26 Feb 2021   •   16:05
Tratamentul COVID care a fost folosit în tratarea lui Donald Trump, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat, vineri, că a finalizat evaluarea terapiei anti-COVID dezvoltată de compania americană Regeneron. Tratamentul Regeneron a fost aprobat.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost folosit în tratarea fostului președinte SUA, Donald Trump, care s-a îmbolnăvit de COVID-19 anul trecut. SUA au aprobat încă din noiembrie anul trecut utilizarea produsului în cazuri urgente.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Anticorpii monoclonali din formulă se obţin prin reproducerea celor naturali produşi de organismul uman pentru a lupta cu infecţiile.

De asemenea, Agenția a precizat că recomandarea poate fi folosită ca un ghid în țările Uniunii Europene până la emiterea unei autorizații de piață.

Majoritatea efectelor secundarea ale tratamentului au fost ușoare sau moderate, mai precizează Agenția.

Organismul european de reglementare a medicamentelor a comunicat că studiul în timp real al combinaţiei produse de Regeneron continuă şi va sta la baza recomandării de aprobare a comercializării în UE. 

×