x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trauma profundă care l-a marcat. Un copil afgan a încercat să se sinucidă în Croația

Trauma profundă care l-a marcat. Un copil afgan a încercat să se sinucidă în Croația

25 Sep 2015   •   18:19
Trauma profundă care l-a marcat. Un copil afgan a încercat să se sinucidă în Croația
Sursa foto: Foto: MTI / Balogh Zolt

Un copil afgan în vârstă de 9 ani a încercat să se sinucidă la mijlocul acestei săptămâni într-o tabără de refugiați din Croația, din cauza dispariției surorii sale.

Drumul spre Europa a fost traumatizant pentru băiat, rămănând singur pe lume. Cazul a fost prezentat astăzi de Unicef, reprezentanții agenției dorind să evidențieze condițiile extrem de dure pe care refugiații, dar mai ales copiii acestora sunt obligați să le înfrunte.

Potrivit www.elconfidencial.es, tentativa de sinucidere a avut loc în tabăra temporară de la Opatovac, unde refugiaților li se oferă ajutor și alimente timp de una-două zile.

Valentina Otmacic, reprezentanta UNICEF Ucraina a subliniat că „situația este extrem de dificilă pentru copii, creându-se un context în care este foarte complicat să li se asigure protecție, hrană, îngrijire și adăpost.”

Aceasta a relatat povestea băiatul afgan, atrăgând atenția asupra faptului că toți acești copii sunt traumatizați.

Copilul de 9 ani se afla într-unul din spațiile de joacă, când a fost observat că desena cu o mană, iar cu cealalta atingea insistent buzunarul pantalonilor de unde, la un moment dat, a scos capacul metalic al unei conserve și a încercat să își taie gâtul cu partea ascuțită a acestuia.

„Nu a reușit să se taie. Practic, nu și-a făcut niciun rău fizic, dar când ne-am apropiat de el ne-am dat seama că are buzunarul plin de bucăți ascuțite de metal și a început să țipe că vrea să moară”, a povestit responsabila Unicef.

Un psiholog a discutat cu cel mic timp de două ore și a descoperit că părinții lui au fost asasinați în Afganistan și că a plecat spre Europa cu un unchi și cu sora sa. Pe drum au pierdut-o pe fată.

Copilul și unchiul său se îndreaptă spre Germania.

×