x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Treaba nu merge în America din cauza computerelor vechi

Treaba nu merge în America din cauza computerelor vechi

15 Ian 2010   •   00:00

Una dintre principalele piedici în calea eficientizării guvernului american ţine de tehnologia învechită a computerelor pe care le folosesc funcţionarii statului.

Peter Orszag, directorul financiar al Casei Albe, a făcut această afirmaţie cu ocazia unei întâlniri recente a directorilor executivi ai mai multor corporaţii cu preşedintele Barack Obama, scrie The Hill. Orszag a mai constatat că funcţionarii federali au computere mai noi şi mai bune acasă, decât la serviciu.

"Acum 20 de ani, cei care lucrau pentru guvernul federal beneficiau la locul de muncă de o tehnologie mult mai performantă decât cea pe care o aveau la ei acasă", a mai spus Orszag, subliniind că sursa principală de ineficienţă a guvernului este, în prezent, "prăpastia tehnologică uriaşă dintre sectorul public şi cel privat, care face să se risipească miliarde de dolari, încetineşte şi scade calitatea serviciilor şi provoacă o lipsă de transparenţă privind modul cum este cheltuit banul public".

Printre cei cărora Obama le-a propus o nouă întâlnire în luna aprilie s-au numărat reprezentanţii Craigslist, Facebook, Microsoft, Adobe Technology şi Monster.com. Până atunci, ei vor studia care ar fi cele mai bune metode prin care s-ar putea investi în sectorul IT, pentru modernizarea acestuia.

×
Subiecte în articol: externe