x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei schiori au murit şi patru au fost răniţi după ce au fost surprinşi de avalanşe

Trei schiori au murit şi patru au fost răniţi după ce au fost surprinşi de avalanşe

26 Feb 2018   •   10:17
Trei schiori au murit şi patru au fost răniţi după ce au fost surprinşi de avalanşe

Trei schiori şi-au pierdut viaţa şi patru au fost răniţi după ce au fost surprinşi de avalanşele produse în acest weekend în sudul Elveţiei, au informat duminică surse din cadrul poliţiei, potrivit AFP.

Doi elveţieni au fost prinşi duminică după-amiaza sub un strat gros de zăpadă care s-a desprins dintr-o zonă stâncoasă, în apropierea municipalităţii Château d'Oex, a precizat poliţia cantonului Vaud (centru). Unul dintre schiori, o femeie de 55 de ani, a decedat pe loc, în timp ce al doilea, un bărbat de 61 de ani, a fost rănit şi transportat cu un elicopter. Viaţa sa este în afara pericolului, a precizat poliţia.

Cu o zi înainte, în timpul unei alte avalanşe, patru persoane au fost prinse sub zăpadă pe muntele Aiguille de la Tsa din cantonul Valais (în sud). Echipele de salvare ajunse la faţa locului cu ajutorul elicopterului au preluat schiorii, de naţionalitate elveţiană, care au fost spitalizaţi. O femeie de 40 de ani a decedat ulterior în urma rănilor suferite, potrivit poliţiei cantonului.

Poliţia cantonului Berna a precizat că doi schiori au fost îngropaţi sâmbătă de o avalanşă la Lauenen, lângă Gstaad. Unul dintre cei doi bărbaţi, a cărui vârstă şi naţionalitate nu au fost precizate, a decedat la spital din cauza rănilor.AGERPRES

×
Subiecte în articol: schiori morti avalansa elvetia