x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei zile de protest în Grecia

Trei zile de protest în Grecia

15 Iul 2013   •   15:14
Trei zile de protest în Grecia

Luni, în Grecia începe o acţiune de protest de trei zile în legătură cu intenţia Guvernului de la Atena de a disponibiliza mii de angajaţi din sectorul public, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Timp de trei zile vor fi suspendate serviciile municipale, vor avea loc manifestaţii organizate de sindicate.

Serviciile sociale vor funcţiona la 15 şi 17 iulie, iar la 16 iulie vor fi închise toate municipalităţile în cadrul grevei la nivel naţional.

Luni seara la Atena va avea loc un miting, care se va încheia cu un concert. Marţi de dimineaţă, la Atena va avea loc o demonstraţie, iar seara se va desfăşura un miting în faţa Parlamentului.
Uniunea Centrală a Municipalităţilor din Grecia a votat vineri în favoarea acţiunilor de protest între 15 şi 17 iulie, în timp ce Parlamentul se pregăteşte să voteze săptămâna aceasta noi măsuri cerute de creditorii Atenei pentru a primi o nouă tranşă de împrumut de urgenţă de 6,8 miliarde de euro (8,9 miliarde dolari). Protestul este considerat neobişnuit, întrucât apelurile la grevă sunt de obicei făcute de sindicatele ce reprezintă angajaţii.

Guvernul a promis că va concedia 15.000 de angajaţi din sectorul public până la sfârşitul anului 2014 şi va transfera alţi 12.500 în alte posturi în acest an.

Atenţionare de călătorie

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Elene asupra faptului că principalele organizaţii sindicale din Grecia - GSEE (sectorul privat) şi ADEDY (sectorul public) - au lansat un apel la o grevă generală de 24 de ore, pentru ziua de 16 iulie 2013, fiind aşteptate perturbări în traficul public de călători.

MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Elene în această perioadă să urmărească anunţurile autorităţilor locale referitoare la transportul public, precum şi la eventualele măsuri restrictive de trafic aerian şi naval ce pot fi luate de autorităţile elene şi să evite implicarea în orice fel de manifestaţii la data de 16 iulie 2013.

×
Subiecte în articol: grecia proteste guvern atena