x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tripoli dezminte că unul dintre fiii lui Gaddafi a fost ucis

Tripoli dezminte că unul dintre fiii lui Gaddafi a fost ucis

de Marina Constantinoiu    |    05 Aug 2011   •   14:13

Regimul libian a negat informatiile despre moartea lui Khamis Kadhafi, unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, calificand drept "minciuni ordinare" comunicatele insurgentilor, relateaza AFP.

"Informatiile despre moartea lui Khamis intr-un raid aerian NATO sunt minciuni ordinare care au scopul ascunderii deceselor civililor in acest oras linistit", a declarat Mussa Ibrahim, purtatorul de cuvant al regimului de la Tripoli.

Mohammed Zawawi, un purtator de cuvant al insurgentilor libieni, a anuntat vineri dimineata ca unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, Khamis, s-ar numara printre cele 32 de persoane ucise in raidul NATO.

Anterior, Franta anuntase ca nu este in masura sa confirme moartea lui Khamis.

"Nu dispunem de elemente care sa coroboreze aceasta informatie", a declarat adjunctul purtatorului de cuvant al Ministerului de Externe, Christine Fages.

"Va amintesc ca ceea ce face NATO este sa aplice o rezolutie a Consiliului de Securitate (al ONU). NATO protejeaza civilii de atacurile regimului Gaddafi. Loviturile, care vizeaza numai obiective de interes militar, se efectueaza in acest cadru", a adaugat ea.

×