x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tristane Banon renunţă la orice nouî plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

Tristane Banon renunţă la orice nouî plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

19 Oct 2011   •   08:50
Tristane Banon renunţă la orice nouî plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

Jurnalista si scriitoarea franceza Tristane Banon a anuntat astazi ca renunta la orice noua plangere impotriva lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director general al Fondul Monetar International, dupa ce justitia a clasat plangerea sa anterioara pentru tentativa de viol.

Tanara de 32 de ani si-a justificat decizia prin faptul ca Parchetul i-a "recunoscut statutul de victima". "In scrisoarea pe care mi-a trimis-o Parchetul, se spune ca a existat agresiune sexuala, deci statutul meu de victima a fost recunoscut; raman convinsa si continui sa afirm ca a fost o tentativa de viol; nu se mai poate spune ca am fabulat", a declarat Tristane Banon la postul Canal +.

"Parchetul din Paris a procedat la clasarea fara urmarire penala a procedurii cerute in urma plangerii depuse de dna Tristane Banon impotriva dlui Dominique Strauss-Kahn pentru tentativa de viol", a anuntat la 13 octombrie institutia judiciara, potrivit AFP, citata de Agerpres. In urma anchetei, "reiese ca, din lipsa de elemente probatorii suficiente, nu poate fi inceputa urmarirea pentru tentativa de viol', adauga comunicatul, precizand ca au fost totusi 'recunoscute fapte putand fi calificate drept agresiune sexuala", prescrise insa intrucat au fost comise in anul 2003.

Tristane Banon a depus plangere impotriva fostului director al FMI la inceputul lunii iulie, acuzandu-l de tentativa de viol intr-un apartament parizian in februarie 2003.

La audiere, Strauss-Kahn a recunoscut ca i-a facut 'avansuri' tinerei, dar a negat orice act de violenta, vorbind despre 'o scena imaginara' si depunand ulterior plangere pentru 'denunt calomnios'.

In luna mai, Dominique Strauss-Kahn a fost acuzat de viol de o camerista de hotel din New York si arestat, insa justitia americana a decis in cele din urma sa abandoneze urmarirea penala impotriva sa. DSK este totusi vizat de o procedura civila in SUA.

×