x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îşi propune să micşoreze imigraţia cu 50% în următorii 10 ani

Trump îşi propune să micşoreze imigraţia cu 50% în următorii 10 ani

03 Aug 2017   •   11:39
Trump îşi propune să micşoreze imigraţia cu 50% în următorii 10 ani

Donald Trump are planurile privind noile legi referitoare la imigraţie, după cum a anunţat acesta miercuri. Preşedintele SUA îşi propune să reducă, în 10 ani, numărul de imigranţi cu jumătate şi să ofere vize, cu prioritate, celor care cunosc limba engleză şi sunt educaţi, după cum scrie The Guardian.

Legislaţia propusă face referire, de asemenea, şi la numărul de refugiaţi primiţi în SUA în fiecare an, dorind reducerea acestora la 50,000.

O estimare oferită de biroul unuia dintre cei care sprijină legea, senatorul Republican Tom Cotton, punctează că, dacă legea va trece, va reduce numărul de imigranţi primiţi în SUA cu 41% în primul ani şi cu peste 50% pe o perioadă de 10 ani.

Trump descrie legea ca fiind “legislaţia care va reprezenta cea mai semnificativă reformă a sistemului nostru de imigraţii”. Preşedintele SUA s-a făcut auzit de la începutul campaniei sale prezidenţiale în privinţa imigraţiilor ilegale, făcând ca semnătura campaniei sale să fie zidul pe care îşi doreşte să îl construiască la graniţa dintre SUA şi Mexic. De asemenea, şi-a propus să modernizeze sistemul de imigraţii legale.

×
Subiecte în articol: sua imigranti vize donald trump mexic legislatie