x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe G7: Trump nu a vrut să se întâlnească personal cu șeful diplomației iraniene

G7: Trump nu a vrut să se întâlnească personal cu șeful diplomației iraniene

26 Aug 2019   •   11:37
G7: Trump nu a vrut să se întâlnească personal cu șeful diplomației iraniene

Aflat la reuniunea G7 de la Biarritz, preşedintele american, Donald Trump a declarat a declarat că dorește un  Iran puternic şi nu caută o schimbare a regimului de a Teheranînsă precizează că modul în care sunt obligaţi să trăiască iranienii este inacceptabil. "Nu căutăm schimbarea regimului"la Teheran, dar "vrem un Iran din nou bogat", care să nu fie însă "nuclear' a subliniat șeful de la Casa Albă. Acesta a mai adăugat că nu a fost surprins de faptul că Franța l-a invitat la summit pe ministrul de externe iranian, Mohammad Javad Zarif.

Cu toate acestea, șeful administrației americane nu a dorit să se întâlnească personal cu şeful diplomaţiei iraniene, apreciind că este prematur pentru o astfel de întrevedere, în contextul în care relaţiile dintre Washington şi Teheran sunt extrem de tensionate în urma denunţării acordului internaţional nuclear asupra Iranului de către Donald Trump.

Preşedinţia franceză a asigurat duminică seara că i-a informat dinainte atât pe americani, cât şi alte ţări europene despre vizita lui Zarif, care s-a întâlnit cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian şi cu ministrul economiei Bruno Le Maire, înainte de a se întâlni cu Emmanuel Macron la primăria din Biarritz. Această vizită a fost efectuată în acord cu Statele Unite, a transmis Palatul Elysee.

×
Subiecte în articol: g7 trump iran